Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Předprázdninové pozdravy z pozořické hájenky

Příroda už je plná síly, stejně tak i všichni obyvatelé a návštěvníci pozořické hájenky. Děti z lesních školek a z výukových programů podnikají průzkumné cesty do oživlého lesa, předškoláci se chystají na svou tradiční výpravu a příprava na letní tábory je v plném proudu. Moc nás těší, že naše tradiční předprázdninové zastavení Rodinné divadelní odpoledne si našlo místo ve vašich srdcích a v hojném počtu jsme si užili sobotu plnou sounáležitosti. Děkujeme účastníkům i organizátorům!

V LK Jezerka a LMŠ Stromík máme za sebou zápisy na příští školní rok. Jsme moc rádi, že zájem o vzdělávání v přírodě neutuchá! Kapacita lesní mateřské školy Stromík je již naplněná. Chcete-li však svým ratolestem dopřát ve školce jen pár dní v týdnu, v lesním klubu Jezerka máme volná místa na dvoudenní docházku. V případě zájmu kontaktujte Jindru Klemešovou na jezerka@lesnikavyl.cz. Více informací najdete na webu klubu.

Po celý květen už vše směřovalo k vyvrcholení „kulturní“ sezóny – Rodinnému divadelnímu odpoledni. Děti z LMŠ Stromík a LK Jezerka společně s pedagogy se proměňovaly na královničky, rodiče s pedagogy plánovali dílničky, dobroty a organizační zajištění. A jak den D nakonec proběhl? Program zahájil Honza Kalivoda s písničkami na přání. Pak přitančily červenobílé královničky z Jezerky a Stromíku za doprovodu houslí Terezie a Janka Vindišových. Jejich vystoupení bylo plné zpěvu, tance a třešničkou na dortu byla společná recitace několika generací – dětí, rodičů a prarodičů. Poté už pro všechny návštěvníky byly přichystané dílničky – divadelní na zahradě s Divadélkem Pod širákem a v jurtě pak muzikodílna Petry Dvořákové pro všechny zájemce o netradiční muzicírování a hudební nástroje. Během celého odpoledne si všichni pochutnávali na dobrotách s láskou vyrobených, ať už rodiči či vyhlášenou rodinnou pekárnou Kulhánek a Drápal. Děkujeme! Aprílové počasí nikomu nezkazilo náladu a všichni jsme si to moc užili. Těšíme se na shledání zase příští rok!

Před námi je teď léto s příměstskými tábory, které jsou v Pozořicích naplněné až po střechu. V Líšni máme stále pár volných míst na červencových bězích pro nejmenší táborníky. Více informací a přihlášky najdete na webu spolku Kavyl. Plánování je v plném proudu a věříme, že si na své přijdou předškoláci i školáci.

Přejeme krásné léto a těšíme se na viděnou na našich akcích! Aktuální informace najdete na www.lesnikavyl.cz, www.stromik.cz, www.lesnijezerka.cz a na našem facebooku.