Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hlášení 19. 9. 2022

  1. Sdělujeme občanům, že z důvodu konání kulturní akce „Farmářské trhy 2022“, konané dne 24. září 2022 na náměstí před radnicí, bude tento prostor před MÚ včetně parkoviště v době od 07.00 hodin do 22.00 hodin téhož dne uzavřen přechodným dopravním značením. Do ulice Štefánikova ( jednosměrná ulice – od městského úřadu ) bude umožněn vjezd z ulice Hybešova a do ulice Hybešova je možné vjet z ulice Sušilova nebo V Sádku. Pro parkování vozidel v době konání jarmarku je k dispozici parkoviště za zdravotním střediskem a za budovou Thermotechniky. Děkujeme za pochopení a omlouváme se za případné dopravní komplikace.     
  2. Městská Jiráskova knihovna oznamuje, že od 19. do 21. 9. 2022 bude provoz pouze v odpoledních hodinách od 12 do18 hodin. V pátek bude zavřeno. Děkujeme za pochopení.
  3. Právě probíhá hodnocení fotografií 4. ročníku „Soutěže o nejrozkvetlejší zahrádku a nádobu v Újezdě u Brna 2022″. Hodnotit můžete do 30. září 2022 na facebooku města a podpořit tak své favority svými hlasy!
  4. Státní fond životního prostředí si Vás dovoluje pozvat na seminář „Jak na úsporné bydlení aneb dotace pro majitele rodinných  a bytových domů z Programu Nová zelená úsporám“. Seminář se koná pod záštitou ministrině životního prostředí Ing. Bc. Anny Hubáčkové. Termín konání je 20. září 2022 od 17 hodin v Kulturním domě Na Rychtě. Vstup na seminář je zdarma.
  5. Policie ČR a Městská policie Újezd u Brna zvouna besedu zaměřenou na oblast kyberkriminality. Rozebírat se budou rizika sociálních sítí. Beseda se koná ve středu 21. září 2022 v 16 hodin ve společenské místnosti DPS na Rychmanově, ul. Rybářská 1001.Všichni zúčastnění obdrží drobnou pozornost ve formě reflexních prvků. Všichni jste srdečně zváni. Těm, kteří se nemohou dostavit do DPS pro svůj zdravotní stav, nabízíme možnost odvozu po předchozím tel. objednání, a to den předem na tel. č. MP: 602 500 584.
  6. Městský úřad Újezd u Brna upozorňuje občany, kteří se budou chtít zúčastnit voleb do Zastupitelstva města Újezd u Brna ve dnech 23. a 24. září 2022, aby si s sebou do volební místnosti nezapomněli vzít hlasovací lístky, jež obdrží nejpozději v úterý 20. 9. 2022 do svých poštovních schránek. Volební komise nebudou mít k dispozici dostatek hlasovacích lístků navíc! Právo volit mají i občané jiného členského státu EU, kteří nejpozději 24. září 2022 dovrší 18 let, mají
    v obci trvalý nebo registrovaný přechodný pobyt a požádali o zápis do dodatku stálého seznamu voličů (více informací naleznete na webových stránkách města). Dále oznamuje občanům, kteří mají zájem zúčastnit se voleb a ze zdravotních důvodů (netýká se izolace a karantény v souvislosti s onemocněním COVID 19 a jiných infekčních onemocnění) se nemohou dostavit do volební místnosti, aby nejpozději do 22. září 2022 nahlásili u paní referentky Nykodýmové na tel. č. 725 171 854 jméno, příjmení, rok narození, adresu trvalého pobytu, telefonní kontakt, u bytových domů apod. popř. vchod a č. bytu. Členové volební komise se dostaví s přenosnou urnou v pátek 23. září 2022 v odpoledních hodinách.

Místem konání voleb v

–    okrsku č. 1 je místnost v budově Základní školy, Školní 284, Újezd u Brna, pro voliče, jež jsou přihlášeni k trvalému pobytu na ulicích:

      9. května, Družstevní, Krátká, Legionářská, Lidická, Masarykova, Nádraží, Nádražní, Palackého, Revoluční, Rozprýmova, Sušilova, Školní, Šternovská, Tyršova, Za Tratí.

  • okrsku č. 2 je místnost v budově Domu s pečovatelskou službou na Rychmanově, Rybářská 1001, Újezd u Brna, pro voliče, jež jsou přihlášeni k trvalému pobytu na ulicích:

Česká, Hybešova, Komenského, Na Zahrádkách, Na Zámečku, Nad Sklepy, nám. sv. Jana, Příční, Rybářská, Rychmanovská, Štefánikova, U Hřiště, U Parku, V Sádku, Vinohrádky, Wolkerova.

Inzerce

  • TJ Sokol Újezd u Brna a župa Dr. Jindry Vaníčka srdečně zvou na veřejné cvičení, které se koná v sobotu 24. září 2022. Zahájení akce je ve 14 hodin položením kytice u pomníku TGM, odkud pak přejde slavnostní průvod na hřiště za Sokolovnu, kde bude představeno 10 skladeb nejen projektu SokolGym.
  • Firma Elektro Spáčil Újezd u Brna vyhlašujev od 14.9. velkou podzimní soutěž o nákup zdarma a další hodnotné ceny. Stačí nakoupit za 350 Kč a jste ve slosování. Soutěž končí 1.10. Bližší informace naleznete v novém letáku Elektro Spáčil. Těší se na Vás na prodejně v Újezdu u Brna.
  • Kandidáti hnutí Nezávislí (volební číslo 2) Vás zvou k účasti na volbách do zastupitelstva našeho města, které se uskuteční 23. a 24. září. Dále Vás zvou na neformální diskuzi o životě v našem městě a to v úterý 20. září a ve čtvrtek 22. září vždy od 16 – 17,30 hodin u kašny na náměstí JUDr. Jana Haluzy (v případě nepříznivého počasí v prostoru venkovní knihovny).
  • Každé pondělí od 18.15 do 19.30 s výjimkou prázdnin budou v prostorách jídelny DPS Újezd u Brna probíhat lekce jemné jógy s aromaterapií vhodné pro úplné začátečníky i pokročilé. Na první lekci můžete přijít už 19.9.2022. Přihlášení a další informace najdete na webu www.jogaprodusi.cz, kde je k dispozici i kontakt na lektorku.
  • Rybářství Dujsík oznamuje, že bude zítra úterý 20. 9. v 9,30 hodin
    u budovy O2 prodávat živé ryby (kapr, pstruh duhový a lososový, siven). Ryby na požádání vykuchá.
  • LILA Domov pro postižené děti Otnice, p.o. přijme kuchařku na zástup za dlouhodobou nemoc. Nástup možný ihned. Zájemci se mohou hlásit přímo v domově na adrese Boženy Němcové 151, Otnice, mailem lila@lila.cz nebo  telefonicky na čísle 544240032.
  • Spolek  „Rybáři Újezd u Brna“ pořádá v sobotu 24. 9. 2022 na rychmanovském rybníku tradiční dětské rybářské závody. Závody jsou určeny pro mládež do 15ti let. Registrace účastníků bude od 8 hodin a zahájení závodů v 9 hodin. Po skončení závodů ve 12 hodin bude provedeno vyhodnocení a předání cen. Občerstvení zajištěno. K hojné účasti jsou zváni všichni příznivci tohoto sportu. Dále výbor oznamuje svým členům, že v pátek 23. 9. 2022 od 17 hodin proběhne u rychmanovského rybníka brigáda.
  • Firma Eurobi Vás opět srdečně zve na podzimní MINIprodej  před budovou Eurobi, Nádražní ulice 371, Újezd u Brna /u pekárny/. Nabídneme Vám výrobky za VYJÍMEČNĚ zajímavé AKČNÍ ceny. Akce se bude konat toto ÚTERÝ 20. září a tento PÁTEK 23. září od 10.30 do 13.00 hodin. Přijďte, těšíme se na setkání.
  • „Vážení spoluobčané, přijměte pozvání k volebnímu posezení na fotbalovém hřišti ve středu 21.9. od 16:30. Občerstvení zajištěno. Přijďte i s dětmi. Zve Sdružení pro Újezd číslo 6“