Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Úprava jízdních řádů regionálních autobusů od 18. 11. 2020 a výluky

Vážení cestující,
také se Vám zdá, že se svět mění čím dál rychleji? Nemine týden, aby nepřišla nějaká novinka, které se musíme přizpůsobit. Výluky a úpravy v dopravě, které Vám každý týden v tomto emailu přinášíme, jsou v porovnání s dalšími změnami téměř zanedbatelné, ale přesto je o nich dobré vědět.

Hlavní zprávou dne je to, že s otevřením 1. a 2. třídy základních škol se od příští středy 18.9. musí změnit jízdní řády řady regionálních autobusových linek, aby děti do škol dojely. Kolegové nyní velmi usilovně pracují na tom, aby byly jízdní řády zpracovány a zveřejněny. Nejpozději v pondělí budou ve vyhledávačích i na našem webu. Upozorňujeme i na to, že v úterý 17. 11. je státní svátek. Jezdí se tedy podle víkendových jízdních řádů s drobnými odchylkami některých spojů.

A nyní už standardní zprávy o výlukách – opravdu velkých výluk máme velmi málo. Za zmínku stojí zejména pokračování víkendové výluky v Brně, Líšni, která se týká tramvají 8 a 10. Na státní svátek 17. 11. pak budou tramvaje 1  a 6 mezi Malinovského náměstím a Řečkovicemi nahrazeny autobusy, podobně bude 17. 11. nahrazen trolejbus 25 autobusem v Bohunicích. V regionu plánujeme změny buď výrazně menší nebo až za delší čas.

CESTUJÍCÍ VÁŽENÍ,
CHCE TO HODNĚ SNAŽENÍ,
ABY KAŽDÉ RÁNO ZAS
NA ZASTÁVCE BUS BYL VČAS.
NA NÁDRAŽÍ V JÍZDNÍM ŘÁDU
VLAK NEBYL JEN NA PARÁDU,
ABY SPOJE JELY ČILE
DOSÁHLI JSTE SVÉHO CÍLE.

NÁHODA KDYŽ PLÁNY ZHATÍ,
DOBRÁ RADA VŽDYCKY PLATÍ,
NETRAPTE SE, NEZOUFEJTE,
NA DISPEČINK ZAVOLEJTE.

Pokud se při cestování s IDS JMK setkáte s problémem – např. ujede přípoj nebo něco ztratíte, zavolejte na náš jednotný celokrajský dopravní non-stop telefon 5 4317 4317. Dispečeři KORDIS Vám pomůžou jak s vlaky, tak s regionálními autobusy. Záležitosti spojené se spoji Dopravního podniku města Brna s Vámi budou na této lince řešit přímo jeho pracovníci.

KORDIS JMK, a.s.
koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje
12. 11. 2020

Informace o veřejné dopravě v JMK a Brně 37_2020