Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Další mimořádná opatření v souvislosti s šířením koronaviru a důležité kontakty

Vláda České republiky rozhodla s účinností od 14. března 2020 od 6.00 o uzavření všech obchodů, s výjimkou prodejen potravin, lékáren, drogerií, čerpacích stanic a některých dalších.

Více informací najdete zde.

V souvislosti s dalšími opatřeními bude od 16.3.2020 do odvolání uzavřeno Mezigenerační centrum a Family Point v Újezdě u Brna.

V případě podezření na onemocnění způsobené koronavirem zůstaňte doma, omezte kontakt s ostatními osobami a telefonicky kontaktujte telefonní linku Krajské hygienické stanice JMK: 773 768 994 (po–pá, 8:00–17:00), kde Vám sdělí další postup k zajištění Vašeho vyšetření a prevence eventuálního šíření nákazy. Mimo provozní dobu této linky volejte 112.

Kontakty na krajské hygienické stanice mimo JMK najdete ZDE.

Krajský úřad JMK v souvislosti s aktuální situací ohledně epidemie koronaviru zřídil speciální informační linku, která má odlehčit v současnosti přetížené informační lince krajské hygienické stanice.

Číslo zvláštní linky je 800 129 921.

Linka bude v provozu od 7:00 do 19:00 v pracovních dnech i o víkendech. Na lince se bude střídat šest krajskou hygienickou stanicí proškolených zaměstnanců Krajského úřadu JMK, dále dobrovolníci z řad Českého červeného kříže Brno-město a Vodní záchranné služby Brno-město.

Krajská hygienická stanice Jihomoravského kraje www.khsbrno.cz apeluje na občany, aby se nejdříve seznámili s informacemi, které s touto problematikou souvisí.

Ministerstvo zdravotnictví České republiky zřídilo nové webové stránky s informacemi ke koronaviru: https://koronavirus.mzcr.cz/