Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Změny na autobusové lince č. 40

Vážení spoluobčané,
od 1.7.2022 dojde ke změně jízdních řádů na autobusové lince č. 40. Z důvodu výrazně vyšších nákladů, zejména nárůstu cen u pohonných hmot a  efektivnějšího řešení obsluhy obcí mimo Brno, nebude od 1.7.2022 zajíždět do Újezda u Brna autobusová linka č. 40, ale nově autobusová linka č. 74.  Četnost spojení a intervaly mezi spoji nové linky č. 74 zůstanou na stávající úrovni linky č. 40. Znamená to tedy, že ve špičkách pracovních dní bude zajištěn interval 30 minut (ráno i 20 minut), mimo tuto dobu se pak bude jednat o interval 60 minut. Večer a o víkendech bude interval prodloužen na 120 minut.

Provoz linky č. 74 budou zajišťovat nové nízkopodlažní klimatizované autobusy městského typu splňující nejvyšší standardy kvality cestování.

Nová autobusová linka č. 74 bude vedena do Brna na ÚAN Zvonařku (nebude tedy již zajíždět k Univerzitnímu kampusu), kdy mezi Komárovem a ÚAN Zvonařkou bude vedena ul. Plotní s možností těsného přestupu na tramvajovou linku č. 12. Výhoda vedení linky č. 74 z ÚAN Zvonařky spočívá zejména ve směru z Brna v tom, že linka bude vyjíždět z výchozí zastávky včas a nebude tak zdržována jízdou po komunikacích s hustým provozem.